Driver du et ApS eller et A/S er det ikke nok at lave en udvidet selvangivelse. Der skal laves et årsregnskab, der skal munde ud i den årsrapport, der skal indsendes til skat og som der beregnes selskabets skat af.
Dette årsregnskab skal der jf. Selskabsloven bruges en revisor til. Revisoren skal sætte regnskabet sammen, revidere det og derved sige god for, at tallene stemmer og at det er dén skat, selskabet skal betale.
Søger du en billig revisor til at hjælpe dig med dit årsregnskab? Der kan være meget stor forskel i prisen mellem to revisorer – det er derfor vigtigt at sende opgaven i udbud. Ved at bruge formularen herunder får du tilbud fra 3 revisorer, der kan udarbejde dit årsregnskab. Du kan herefter vælge den billigste – eller ingen af dem, da der er tale om en gratis og uforpligtende formuar.
Udfyld formularen herunder:
Hvad koster en revisor til mit årsregnskab?
Prisen for en revisors hjælp til dit årsregnskab afhænger af din virksomheds størrelse, og hvor dygtig du har været til i løbet af året propert at bogføre såvel indtægter som udgifter.
Revisoren skal revidere regnskabet (engelsk: review) – han skal altså tjekke op på fakta, sikre sig at du har husket alle dine fradrag, at du har fradraget dine udgifter korrekt og så videre. Hvis du igennem året har været dygtig til med din bogføring at gemme bilag, at holde et gennemført kundekartotek og så videre bliver det hele nemmere for revisoren.
Har du i stedet bogført som vinden blæser skal revisoren bruge længere tid på dit regnskab – og det hiver prisen op.
Du skal regne med, at din revisor har en timeløn på mellem 700 kroner og 2.000 kroner. Det tager typisk lidt over 10 timer at gennemgå et regnskab. Som minimum skal du regne med at betale 7-12.000 kroner for at få revideret selv et mindre ApS, der ikke har driftsselskaber og hvor økonomien er relativt simpel – og så stiger prisen blot herefter.
Netop derfor er det også meget vigtigt at sende opgaven i udbud, så du ikke ender med at betale mere end højest nødvendigt for at få lavet dit årsregnskab.
Brug formularen øverst i dette indlæg for at finde den billigste revisor til dit årsregnskab.
Hvad består årsregnskabet af?
Der er tre byggesten i et årsregnskab:
- En resultatopgørelse – dine indtægter fratrukket dine udgifter
- En balance – hvor meget din virksomhed ejer
- Eventuelle noter – med det formål at klargøre virksomhedens regnskabsår og gøre det nemmere for skat at kigge på regnskabet
Du skal føre dokumentation for dit årsregnskab. I praksis skal du gemme regnskab, bilag og bogføring for fem år. I denne periode kan skat kræve at se dit regnskab og du kan ifalde bøde og anden straf, hvis du ikke kan bevise, at dit regnskab hænger sammen på den måde, som dit indleverede årsregnskab ellers siger.
Årsregnskabsloven
Reglerne om, hvordan et årsregnskab skal udfyldes et årsregnskab, står i årsregnskabsloven.
Årsregnskabsloven kan læses i sin fulde form her.
Leder op til årsrapport
Formålet med at lave dit årsregnskab og få dette revideret er, at du skal sammenfatte en årsrapport – med den revisors signatur på.
Denne årsrapport sendes ind til skat. I årsrapporten er det udregnet hvor meget skal, du skal betale.
Du skal altså, som ejer af et ApS eller et A/S, ikke mulighed for at indrapportere din skat ved blot at udfylde en udvidet selvangivelse som ejeren af en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S har. Du skal igennem et årsregnskab og en efterfølgende årsrapport, der sendes ind til skat.
Fritagelse af revision
Du kan blive fritaget kraven om revision i selskabsloven, hvis du opfylder den såkaldte 4-8-12-regel. Denne regel gælder for såvel selvstændige ApS’er som holdingselskaber – de sidste kan efter 1.1.2013 fritages, hvis de opfylder reglen.
4-8-12-reglen gør ud på følgende:
Dit selskab skal kunne nikke genkendende til to ud af tre følgende punkter:
- Under 12 fuldtidsansatte i gennemsnit for regnskabsåret
- En omsætning på under 8 millioner kroner
- En balancesum på under 4 millioner kroner
Fritagelsen af revisorpligten betyder dog ikke, at der ikke stadig skal udarbejdes et årsregnskab – dette står du blot som selskabsejer selv om.
Det er ikke nødvendigvis en god idé at blive fritaget for revision. Revisorens formål er at sikre den rigtige skattebetaling til tiden – dette betyder, at du undgår at bruge mere tid end nødvendigt på skat og at du ikke betaler mere end højest nødvendigt. Rigtigt mange selvstændige, såvel virksomheder som selskaber, glemmer et eller flere fradrag, hvilket er dyrt, da de så kommer til at betale mere i skat, end de ellers skulle have gjort.
Og det er rigtigt dumt at betale for meget i skat.
Årsregnskab til enkeltmandsvirksomhed
Ifølge Selskabsloven skal ApS’er og A/S’er lave et årsregnskab.
Men det betyder ikke, at man ikke må, hvis man ejer en enkeltmandsvirksomhed eller er medejer af et interessentskab. Her kan du også udfylde et årsregnskab, der vil give det mest rigtige billede af virksomhedens økonomi.
Det kan være nødvendigt, hvis du vil låne penge i banken, hvis du skal overbevise en revisor, hvis din virksomhed skal omdannes skattefrit eller noget helt fjerde.
For at indrapportere med din virksomhed skal du udfylde en udvidet selvangivelse.
Årsregnskab,
Skriv et svar