Har du talent for tal kan der være en god månedlig løncheck at hente ved at få et job inden for revisionsbranchen.
Du kan blive statsautoriseret revisor, registreret revisor, revisorassistent eller blot revisorelev. I alle tilfælde kommer du til at arbejde med tal, regnskaber og have et tæt samarbejde med både små og store virksomheder samt de offentlige instanser.
Sådan bliver du statsautoriseret revisor
Man siger, at der er 3 trin til at blive statsautoriseret revisor.
Det første trin starter umiddelbart efter din ungdomsuddannelse – det vil for manges vedkommende betyde deres tur på gymnasiet.
Du har tre muligheder her:
1) Start som revisorelev i et revisorfirma og tag samtidigt en HD del 1. og del 2.
2) Bliv trainee i samme firma og tag samme HD
3) Start på en HA-bacheloruddannelse
En HA-uddannelse er mere erhvervsrettet end en almindelig bacheloruddannelse og tages typisk på en handelshøjskole.
Andet trin handler om at blive cand.merc.aud. Det er en uddannelse, du tager på handelshøjskolen og er en kandidatuddannelse, der som udgangspunkt tager 2 år.
Efter denne eksamen har du mulighed for at komme i praktisk og få et job som revisor. Her kan du så blive registreret revisor.
Ønsker du ydermere at blive statsautoriseret revisor skal du til endnu en – væsentligt sværere – eksamen et år eller to ude i fremtiden.
Med titlen som statsautoriseret revisor følger mulighed for at få et meget ansvarsfuldt job. Revisorer er, som advokater, ikke det folkefærd, der arbejder mindst i det danske samfund. Vælger du først at blive statsautoriseret revisor medfører dette arbejdstider på væsentligt over de 37 timer, de fleste danskere som udgangspunkt regner med for deres arbejdsuge og et ansvar, der følger med her.
Og naturligvis også en passende løncheck.
Financial Controller
Et 4. trin er at tage en 2-årig kort videregående uddannelse som Financial Controller på et Erhvervsakademi eller en Professionshøjskole.
I Danmark udbydes denne uddannelse af Erhvervsakademi Aarhus, Copenhagen Business Academy, Professionshøjskolen University College Nordjylland, Erhvervsakademi Kolding samt Erhvervsakademiet Lillebælt, og der er en fælles studieordning for Financial Controller uddannelsen på disse institutioner.
Et 5. trin svarende til HA-bachelor uddannelsen er at tage den 3½-årige Financial Bachelor eksamen med speciale i Økonomistyring og Revision. I denne uddannelse er der indlagt 5 måneders praktik på 5. semester.
6 ugers kursus
Hvis du ikke ønsker at gå hele vejen og blive decideret revisor eller statsautoriseret revisor kan du ”nøjes” med et mere administrativt job inden for et revisionsfirma.
Det er værd her at notere, at revisor ikke er en beskyttet titel, mens både advokat og statsautoriseret revisor er.
En 6 ugers selvvalgt uddannelse tilbydes arbejdsløse i deres første ledighedsperiode, der er over 25 år og som derudover har opsparet ret i deres a-kasse. Følg linket for at se en virksomhed, der udbyder sådanne kurser.
Med et 6 ugers selvvalgt kursus inden for regnskab og økonomi vil du være i stand til at tage et job i regnskabsafdelingen for en virksomhed. Her kan du sidde som assisterende bogholder, revisorassistent eller lignende.
Er det ikke en mulighed, eller er det ikke ønsket, at gå hele vejen og blive enten registreret revisor eller statsautoriseret revisor kan en stilling som fx revisorassistent være en god måde at udnytte ens tal-talent på – og det stadig til en pæn hyre.
5 år
Med en bachelor og kandidatuddannelse tager det minimum 5 år, før end du kan komme i praktik som revisor i en virksomhed. Fra her og til du rent faktisk bliver registreret revisor går der typisk cirka et år eller to. Samlet set tager det for de flestes vedkommende 6-7 år førend de bliver ansat endeligt som revisorer.
Sådan får du et job inden for revisionsbranchen,
Skriv et svar